Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Női dolgok

2008.04.08

Sokat tanultam másoktól és a saját hibáimból. Az évek során sok tapasztalatot szereztem, ami lehet, hogy előtted sem ismeretlen. Ha van jó ötleted, megoszthatod velem.

Ha szeretnéd, hogy a víz hamar felforrjon, ne tegyél bele sót, csak mikor már hallod sustorogni.

Ha mosógépből kiszeded a vizes ruhát, jól rázd ki, és simítva tedd a ruháskosárba. Amikor leszeded a szárazat, akkor is így. Fele annyi időbe telik a vasalás.

Ha nem sikerül a sütemény, ki ne dobd. A gyerekek kanállal is megeszik.

Néha nézd át a ruhatáradat. Ami már három éve nem volt rajtad, azt add oda a szegényeknek. Azt is, amit azért tartogatsz, hogy majd belefogysz. Úgysem sikerül - ha mégis, akkor megérdemelsz egy új ruhát.

A mosogatnivalót ne gyüjtsd nagyon össze, várva arra, hogy valaki megszán és elmosogat. Szerencsés vagy, ha van mosogatógéped. De a mosogatóvíz a legjobb kézápoló. Mondd el ezt  családodnak is.

 Ha van kerted és kimész, hogy elvesd a zöldséget, borsót, előbb nézz szét a kosaradban, hogy benne van-e a vetnivaló.

Ha elrejtesz valamilyen vendégváró süteményt, néha ellenőrizd a rejtekhelyet, mert a gyerekek lehet, hogy már mindent felfaltak.

Váratlan vendég előtt soha ne mentegesd magad, amiért még nincs rend a szobádban. Lehet, hogy különben észre sem venné. És egyszer te is toppanj be hozzá váratlanul.

Ha vendégeket vársz, gondold át, mivel kínálod meg őket. Amit lehet, készítsd el előre, nehogy elaludj az asztalnál, míg együtt ebédeltek.

 Ha a legszebb virágodat nagyobb cserépbe ülteted, figyelj oda a kedvenc macskádra, nehogy eltévedjen.

Legyen mindennek helye a lakásban. Akkor könnyebben megtalálod, amit keresel. Ha valamit elmosogattál, vagy kimostál, kiolvastál vagy megvarrtál, azt ne oda tedd, ahol hely van, hanem a helyére.

Nem biztos, hogy mindenki szereti azt az ételt, ami a te kedvenced. Ezért ne ijedj meg, ha nem olyan lelkesedéssel fogyasztják, mint te. Attól az még jól sikerült.

Amikor a tojást megfőzöm és beleteszem a hideg vízbe, késsel egy kicsit megütögetem a héját, hogy megrepedezzen. Könnyebben tudom meghámozni még a friss tojást is.

 Feleségeknek

Nincs olyan pár, akik között ne fordulna elő nézeteltérés, hangos szó. Ha ezt látják,hallják a gyerekek,ügyelj arra, hogy a rendezésének is tanui legyenek.

A férjed hibáit, bűneit, tévedéseit , hálószobád titkait soha ne mondd el másik férfinek  -  még a gyóntató papodnak se - .

 Bizonyos időközönként találj alkalmat arra, hogy férjeddel kettesben tölts néhány órát. Ilyenkor ne a gyerekekről, ne a pénzről, ne az időjárásról beszéljetek, hanem egymásról.

Ha férjed hosszabb időre távol van az otthonotoktól, rejts a zsebébe kis cédulákat hasonló tartalommal, mint pl.: szeretlek, hiányzol, és legyen eredményes a munkád, stb. Gondolj arra, mikor megtalálja, a távolság ellenére is összemosolyoghattok.

Ne akkor akard megbeszélni a fontos dolgokat, amikor férjed majd összeesik a fáradtságtól. Inkább tedd lehetővé, hogy kipihenje magát.

Ha a mezőn szed neked virágot, ne mondd soha: mi ez a gaz? Lásd meg benne a szerelmet. Különben a legszebb egy mezei csokor!

Ha párod valami miatt boszankodik, az nem segít rajta, ha te is vele együtt vagy mérges. Inkább próbáld megbékíteni. Kell hozzá egy kis humorérzék és empátia.

Ha férjed , munkájára hivatkozva sokat van távol otthonról, mikor hazaér, meséld el neki, mennyi sok jó történt  veletek, amíg távol volt.. Tedd ezt gyakran, és hamarosan észreveszed, hogy egyre jobban siet majd haza.

Néha kell neked is egy kis kikapcsolódás. A család, a férjed biztosan elenged néhány napra. Használd ki jól ezt az időt, de mindig vedd föl a telefont, ha otthonról hívnak. Mikor hazaérsz, fogadd örömmel az " úgy hiányoztál"-okat.

A házasság nem attól romlik meg, hogy kevés a szex, hanem attól, ha kevés a párbeszéd.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.