Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mesék kicsiknek, nagyoknak

2008.08.16

 


Családi összejövetel  Borzéknál

Borz-mama elhatározta, hogy összehívja a rokonságot. Olyan régen találkoztak már. Egyik-másik rokon nem is tudja, mekkorát nőttek a gyerekek. A kis borzok nagyon aranyosak ,borz-mama egyikükre különösen büszke. Ő az elsőszülött. Nagyon jól tanul az iskolában,  zenei tehetsége  - bátran mondhatom - páratlan. A versenyeken mindig az elsők között végez, ennek jutalmául már bejárta a messzi földrészeket.

Borz-mama vásárolt, előkészített, sütött, főzött, rendezkedett, intézkedett. Mikor elérkezett a vendégsereg, már minden kész volt. Az árnyas udvaron szépen megterítve, a sültek illata bejárta a környéket.

A vendégek sorban megérkeztek. Mindenki vidáman, örömmel üdvözölte a Borz családot. A finom, jó étvággyal elfogyasztott ebéd után előálltak a vendégek. Egy család Döm-dö-döm-özött, a másik énekelt, a harmadik hullahoppozott, miközben a százlábúról szónokolt. Hogy közben a gyerekek se maradjanak tétlenül, versenyezniük kellett tudományban,  ügyességben. A ping-pong asztalt pedig felavatták az öregebbek.

A nap végén lassan mindenki búcsúzkodni kezdett. Megköszönték ezt a szép napot, amit  együtt tölthettek.

Ez a mese arról szól, hogy jó szeretetben együtt énekelni, vidáman játszani, elfelejteni a napi gondokat. Ezt tudja minden borz, aki ott volt.

Aszód,2008. július 26.

 

."
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.