Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemondó-kimondó

2008.11.22

Régen a kislányoknak volt naplójuk. Oda beírták életük minden titkát, örömét, bánatát, amit nem akartak mással megosztani. Néha este a takaró alatt kerültek bele újabb és újabb sorok, vigyázva arra, hogy senki meg ne lássa. Pedig lehet, hogy a titkaikat szerették volna világgá kiáltani, hogy más is megtudja a boldogságukat, hogy az megsokszorozódjon, vagy elsírni a bánatukat, hogy könnyebbedjen a teher.

Felnőttként is szükségünk van arra, hogy néha kipakoljunk. Ha van a közelben egy jó barát, akkor minden rendben. Már csak alkalmas időt kell találnunk, és megoszthatunk örömöt, bánatot.

Mégis előfordul, hogy meggondoljuk, és marad minden bennünk. Aztán, ha elkezd nyomasztani, akkor vesszük elő a papírt, ceruzát, tollat, és leírjuk. Lehet, hogy utána megy az egész a kukába, de mégis könnyebb lesz a lelkünk.

Ha van egy internetes oldalad, oda is beírhatod. Tedd aztán a párnád alá, és később, mikor előveszed, jót mosolyoghatsz az egészen.

                                                                   

Jól láttuk egymást?

Ez egy Popper Péter könyvnek az alcíme. Sokatmondó kérdés.

Ha megismerek valakit, előbb utóbb meglesz róla a véleményem. A jó is és a rossz is. Ha megszeretem, nem törődök a rossz tulajdonságaival, esetleg akkor, ha már ő is szeret annyira, hogy megmondhatom neki, "ezen jó lenne, ha változtatnál," vagy "ezt másként kellene csinálni".

De közben jön valaki, aki nem örül a barátságotoknak, és elkezdi az egyikőtöket a másik előtt szapulni. Mindenféle hazugságot, meg addig lényegtelen igazságot, - amitől még jó lehet egy barátság -, mond folyton, hogy kettőtök közé álljon.

Aztán valami kis apróság történik, ami addig még csak meg sem rebbentette volna a barátságotokat, de most viharként tör elő, és egymástól távol sodor benneteket,

Ha vagy elég okos és szeretetteljes, akkor utána nyúlsz, nem engedsz a viharnak, el tudod simítani. Ezért sietni kell, hogy még lásd, merről fúj a szél.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.